Een Travellerspoint blog

Guatemala

Guatemala

vanuit Mexico naar Guatemala

sunny 30 °C

Guatemala

In Guatemala slapen we aan het Lago di Atitlán in Panajachel. Het meer is omgeven door drie vulkanen. rondom het meer liggen verschillende dorpjes die alleen per boot bereikbaar zijn. Wij gaan met de boot naar het dorpje Santiago di Atitlán.

Mexico_Aug..7-1_300.jpg

Mexico_Aug..7-1_325.jpg

Panjachel: We bezoeken ook even een Schooltje! In gebrekkig Spaans praten we met een lerares, die vertelt dat de werktijden in Guatemala wel anders zijn dan in Nederland! (12 uur per dag met meer dan 30 kinderen).

Mexico_Aug..7-1_335.jpg

Panajachel: Eén van de vele ´Chickenbusses´. Met één daarvan bezoeken we op een rustdag een vrijwilligersproject in een nabijgelegen dorpje

Mexico_Aug..7-1_363.jpg

Celeb Hester

Mexico_Aug..7-1_373.jpg

Honduras

Voor een paar uur gaan we de grens over naar Honduras: om Copán te bezoeken en lekker te lunchen. In Copán hebben we een enthousiaste gids die ons veel weet te vertellen over de opgravingen. Copán was het artistieke centrum van de Maya's. Dit zien we aan de enorm bewerkte beelden op de site.

Mexico_Aug..7-1_419.jpg

mooie vogeltjes in Copàn

Mexico_Aug..7-1_424.jpg

Livingstone

Na twee uur varen op de Rio Dulce (tussen het regenwoud en mangrovebossen door) komen we bij Livingstone waar een apart sfeertje heerst.

Mexico_Aug..007_041.jpg

Pelikanen op de bootjes bij Livingstone

Mexico_Aug..007_046.jpg

De mooie rivier Rio Dulce

Mexico_Aug..007_054.jpg

mmm, ziet er lekker relaxed uit!!

Tikal

Na in Flores overnacht te hebben bezoeken we onze laatste Maya site tijdens deze reis: Tikal. Tikal is weer heel anders dan de andere sites. Om de grootste tempels te bereiken wandelen we eerst zo'n drie kwartier door de jungle heen. Onderweg ontmoeten we grote spinnen, héle grote mieren en rupsen, neusbeertjes, aapjes en een heleboel mooie vogels (o.a. een toekan). Het tempelcomplex is enorm en erg indrukwekkend.

Mexico_Aug..007_162.jpg
Mexico_Aug..007_176.jpg

Via Belize reizen we verder naar Mexico

Geplaatst door joshester 02:10 Gearchiveerd in Guatemala Tagged round_the_world Reacties (0)

(Berichten 1 - 1 uit 1) Pagina [1]