Een Travellerspoint blog

Australië

Australië (1)

The great outdoors down under!!!!

sunny 32 °C

Darwin
Op 15 maart om 11 uur 's avonds stempelen we uit in Indonesië om op 16 maart midden in de nacht ons stempel voor Australië in Darwin te krijgen (ons paspoort begint al aardig vol te raken!).
Onze eerste ervaringen met Australiërs laten een goede indruk achter; bij de Hertz (op het vliegveld) wordt ons verteld dat het slimmer is een auto/campervan te huren in de stad omdat het daar veel goekoper is (!?). Als we een kopje koffie drinken bestelt Hester per ongeluk een verkeerd kopje (bleh!), als ze teruggaat om extra melk te vragen maakt het koffiemeisje gratis een nieuw kopje (!?) Wat een verschil met Azië. Verder; de shuttlebus van het vliegveld naar de stad rijdt de hele nacht (!?) en vertrekt stipt op tijd (!?) aan de hand van een dienstregeling (!?).
Als we aankomen in het hostel zijn de gedeelde douches en de lakens kraakhelder schoon (!?) en we kunnen het water uit de kraan drinken (!?).
We slapen even lekker bij om de volgende ochtend inlichtingen in te winnen bij de hotelstaf over reizen/auto's/parken etc. Heerlijk dat niemand ons tours probeert aan te smeren maar gewoon eerlijke info geeft (!?).
So far so good !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De gemiddelde Australiër is overenthousiast en gebruikt significant veel woorden en uitdrukkingen als 'awesome', 'cool', 'no worries', 'mates', 'hey you guys', 'it's too easy!' etc., grappig. Hester verdenkt een aantal van ADHD. Hans spreekt over een positieve cultuurschok en daar zijn we het wel mee eens!
De eerste dag in Darwin gaan we op zoek naar een auto/busje waarin we ook kunnen slapen en al snel hebben we er eentje gevonden; awesome!!
Verder krijgen we Didgeridoo les in een winkeltje (bwftprft met je lippen!) en zien we een man op straat lopen met een enorme Python om zijn nek (huh?).
In een grote supermarkt is het weer eens heerlijk shoppen voor ons. De eerste avond eten we een heerlijke zelfgemaakte salade. Hierover hebben we al 6,5 maand gedroomd!
Het hostel waar we slapen is een echt backpackers hostel waar overdag in het zwembad gehangen wordt en 's avonds flink wordt gefeest. Grappig om eens mee te maken.
Verder shoppen we in Darwin voor nieuwe shirts, bh's, nivea (zonder whitening eindelijk weer verkrijgbaar!!), een verloopstekker en 's avonds eten we een gratis backpackersmaaltje in een nieuwe bar.
De 17e trekken we erop uit met onze stoere (booty call !?) campervan, die de komende 6 weken dienst zal doen als ons huisje om in te slapen, koken en rijden, heerlijke, oneindige vrijheid!

On the road in The Northern Territory; keihard overleven :-)!
Op pad naar Kakadu National Park, als we Darwin uitrijden (wat echt niet lang duurt) begint de mooie natuur, we rijden door eindeloze wetlands heen, op sommige plekken staat de weg flink onder water. Het is op dit moment nog 'The wet' (moesson).
Overal staan waarschuwingsborden; PAS OP VOOR KROKODILLEN!! In de NT lopen twee soorten rond, zoetwater en zoutwater crocs, allebei flink aggressief en levensgevaarlijk. Voor mensen die op hun pas komen uitkijken dus!
Vanmorgen lazen we nog een stuk in de krant over een jong meisje dat in deze buurt is aangevallen en opgegeten door een krokodil (brrr!).
's Avonds stoppen we bij een kleine schaduwrijke camping en worden we verwelkomd door onze eerste walibi's (de kleinere variant van de kangaroe) echt leuk!!!!!!
Op de camping is het heel rustig, er staat nog een ander stel. 's Middags maken we een wandeling langs de wetlands, eerst kijken we onze ogen uit: overal staan Ghost Gum Trees met hun mooie witte basten. Na een tijdje krijgen we er steeds minder plezier in (niet alleen door de krokodillen borden): overal om ons heen zwermen muggen die zich niet laten afschrikken en dwars door onze kleren heen prikken en totaal geen boodschap hebben aan 20% DEET. We gaan dus maar wat harder lopen waardoor Hester recht met haar gezicht in een enorm spinnenweb loopt (zo een waar Frodo in LOTR ook last van heeft). Bovenin het web zit een giga-spin van wel 20cm groot, AAAAARRRGH! We komen nog veel meer van deze enorme spinnen en muggen tegen en als we terugkomen kopen in het camping winkeltje snel een grote bus met 40% DEET. Het meisje van de campingwinkel maakt ons al duidelijk dat het niet zal gaan helpen. We koken lekker ons eigen prakje, heerlijk!
P1150104.jpg

Walibi's op bezoek

P1150113.jpg

De eerste dag kamperen met onze bus!

P1150115.jpg

Krokodillen; lekker!!

P1150120.jpg
P1150121.jpg

Wetlands

P1150125.jpg
P1150132.jpg

Ghost Gum Trees

P1150140.jpg

AAAAHHH; grote spin!

Zodra het donker wordt komen er echter nog meer muggen tevoorschijn, we worden er echt helemaal gek van. Met tientallen tegelijk vallen ze aan (echt, we nemen alles terug wat we geschreven hebben over de muggen in Azië, in Noord-Australië is het VEEEEEEL erger!). Nu komen we er ook achter dat de tent die achter ons busje past en die voor frisse lucht zorgt, ons busje niet mugvrij houdt. Na veel gespray met gif en deet en gewriemel met onze klamboe voor het raam (want slapen met het raam dicht staat gelijk aan het plegen van zelfmoord: het is veel te warm en benauwd) kunnen we eindelijk slapen. Vanuit ons raampje genieten we van de nachtelijke sterrenhemel, het is hier zo donker dat je werkelijk alle sterren kunt zien: zo mooi!
's Ochtends bij het ontbijt krijgen we weer bezoek van de walibi's en een dingo (een Australische wilde hond). Uit onze klamboe schudden we zo'n 50 dooie muggen.

Vervolgens vertrekken we richting Nourlangie. Nourlangie Rock is duizenden jaren gebruikt als onderdak door de Aboriginals (de oorspronkelijke bewoners van Australië) die hier mooi tekeningen op de rotsen hebben gemaakt.
Een wandeling brengt ons van schuilplaats en naar mooie uitkijkpunten. Het is super, zover als je hier kunt kijken zonder een huis, stadje of weg te zien: wow!
P1150172.jpg
P1150187.jpg

Nourlangie; Aboriginal Art

P1150196.jpg

Nourlangie Rock

P1150205.jpg

Een rode Gum Tree

P1150207.jpg
P1150208.jpg
P1150214.jpg
P1150223.jpg

Mooi uitzicht!

We komen ook voorbij de Yellow Waters en besluiten vanavond buiten het park te slapen (we willen niet weer zoveel muggen!), we rijden dus verder naar Edith Falls waar we ons busje op een kleine camping parkeren. Van een muggenklaboe voor over je gezicht en flink wat dikke tape maken we een muggenwering voor een van de ramen achter in de auto: echt McGyver!! We wandelen rond zonsondergang naar de waterval: super!
P1150229.jpg

een enorme termietenbult

P1150240.jpg
P1150246.jpg

Edith Falls

Na een heerlijke nacht slapen zonder muggen gaan we weer op pad, we willen uiteindelijk helemaal naar het zuiden, dwars door de woestijn. Tijdens het rijden zien we de dorpjes steeds kleiner worden (soms maar 20 huisjes). De tankstationnetjes waar we tanken zijn echt grappig, bij 1 ervan staat een andere klant op koffie te wachten terwijl wij willen betalen, de stress is van het gezicht van de pomphouder af te lezen. "All those people at once!", zegt hij (hihi!).
De weg is echt uigestorven! Halverwege staat er een auto met pech langs de kant van de weg (in de hitte, het is zeker 30 graden), we stoppen om te kijken of we kunnen helpen en nemen uiteindelijk de vrouw van het stel mee naar het volgende dorp waar ze de wegenwacht belt (langs de weg staan geen praatpalen en er is ook geen mobiel bereik). We slapen 's nachts in Three Ways en gaan de volgende dag op pad naar Alice Springs (het is hier nog behoorlijk warm: 35-40 graden, 's nachts koelt het hier nauwelijks af helaas).

Steeds verder de Outback in; op naar de Red Centre!
We rijden verder de woestijn in waar dorpjes nog steeds kleiner worden en de hitte bijna niet meer verdraagbaar is. Zo nu en dan zien we afslagen (zandpaden) met brievenbussen ervoor die vermelden dat de eigenaars op een boerderij (cattle station) 123 km verderop wonen (!?). En dat terwijl wij op dat moment al zo'n 150 tot 200km van het vorige en volgende stadje zijn verwijderd. Lekker boodschappen doen!
Meerdere keren staan er mensen met pech langs de kant van de weg; een klapband of een oververhitte motor. Zelfs een enorme truck (eentje met drie opladers erachter, een Road Train noemen ze dat hier) heeft pech en staat midden op de weg. Deze keer hebben ze allemaal al hulp ingeschakeld.
Halverwege komen we langs rare rotsformaties: "de Devils Marbles"; de knikkers van de duivel van de Aboriginals (zie afbeelding Nourlangie Rock). We lopen er een tijdje rond maar eigenlijk is het te heet om buiten te zijn (40 graden).
P1150255.jpg
P1150310.jpg
P1150281.jpg
P1150262.jpg
P1150263.jpg
P1150296.jpg
P1150336.jpg

Na een paar uur passeren we Wycliffe Well waar meerdere UFOs zijn gezien de laatste jaren (jaja, komt vast door de hitte!).
P1150349.jpg

ALIENS!!!

Niet heel veel later rijden we over de steenbokskeerkring; grappig op 21 maart: herfst in Autralië; lente in Nederland.
Als we aankomen in Alice Springs gaan we langs bij de Flying Doctors, echt leuk om te zien hoe het allemaal in z'n werk gaat. Het televisie programma van vroeger komt weer helemaal bij ons terug!
In AS koelt het 's nachts eindelijk een beetje af, heerlijk!

Uluru/Ayer's Rock en King's Canyon
De volgende dag rijden we verder richting Uluru. Buiten wordt het heter en heter en als we het woestijn gevoel nog niet hadden, dan hebben we het nu wel. Langs de kant van de weg zweven enorme adelaars die het vlees van de botten van aangereden koeien en kangaroes pikken. We zien ook veel kapotte autobanden en bomen waar de bliksem in is geslagen.
P1150386.jpg

Op weg naar Alice Springs

We rijden langs Mt. Conner en komen vroeg in de middag aan bij Uluru waar het inmiddels weer een aangename temperatuur is van boven de 40 graden. Bovendien zoemen er echt honderden vliegen om ons heen (brrrr!) die het liefst rond je ogen mond gaan zitten (waarom staat daar geen foto van in de reisgids?).
P1150391.jpg

Mount Conner

P1150421.jpg

Op weg naar Uluru

We rijden eerst naar de Olga's waar we een wandeling maken. De omgeving is prachtig, maar het is veel te heet om te wandelen, na een uur is er van ons niet veel meer over dan een plasje gesmolten reislust!
P1150423.jpg
P1150451.jpg
P1150459.jpg

De Olga's

We rijden met de auto een rondje om Uluru; wat een mooie, enorme rots; de grootste monoliet ter wereld! Als de zon onder gaat genieten we van het kleurenspel voordat we ons busje induiken om lekker te gaan slapen.
De volgende morgen staan we namelijk vroeg op om een wandeling te maken rond de voet van de berg, we vertrekken voor zonsopkomst zodat we de 10 kilometer kunnen wandelen voordat het te heet wordt.
Na onze wandeling leren we in het culturele centrum waarom Uluru voor de Aboriginals zo belangrijk is en hoe deze mensen hier tot voor kort leefden in deze ruige en harde natuur.
P1150481.jpg

Uluru

P1150539.jpg

Zonsopgang

P1150543.jpg
P1150584.jpg
P1150585.jpg
P1150601.jpg
P1150610.jpg

Later op de dag rijden we naar de King's Canyon, halverwege de rit steekt er een zandstorm voor onze neus de weg over, het lijkt wel op de kleine versie van Twister! Een paar uur later zien we er nog een. Verder rijden we door zoutvlaktes en droge rode aarde en met hier en daar een verdroogd polletje gras.
P1150626.jpg

Tornado!

's Avonds komen we op de camping twee Nederlandse jongens tegen, ze hebben een zelfde busje als wij en dat schept toch een band :-)! De volgende morgen vroeg wandelen we met z'n vieren over en door de canyon: erg mooi!
We genieten van prachtige uitzichten en verbazen ons over alle mogelijke vormen in het gesteente. Weer genieten we van een 360 graden panorama zonder mensen.
P1150646.jpg
P1150649.jpg
P1150659.jpg
P1150668.jpg
P1150670.jpg
P1150691.jpg
P1150727.jpg
P1150729.jpg

Het ware Outback gevoel!!
P1150365.jpg
P1150368.jpg
P1150375.jpg

Een lege, lege weg!

P1150381.jpg
P1150417.jpg

Heeeeeeeel veel vliegen!

P1150449.jpg

Roos natuurlijk!!!

P1150769.jpg

Een brievenbus, 200 km over een zandpad verwijderd van het huis

P1150779.jpg

Enorme Roadtrains

P1150787.jpg

Auto's die het hebben opgegeven!

P1150795.jpg

LEEGTE!

De NT uit, SA in
Na de wandeling rijden we verder de NT uit, Zuid Australië in. Verder door de woestijn waar het landschap ons steeds meer aan "de kleine kapitein" doet denken: met name de Desert Oak met zijn zwarte stam, neerhangende bladeren en takken als grijparmen (brrrr). Verder langs piepkleine benzinestationnetjes die een bijverdienste zijn voor de enorme veestationnen.
P1150777.jpg

Op weg naar het noorden

Als we uiteindelijk de grens overrijden van de NT naar SA hebben we zowaar een uur tijdsverschil (waar we pas na 2 dagen achterkomen). We slapen in Marla, een dorpje waar 200 mensen wonen. De volgende dag rijden we verder door de woestijn en stoppen eventjes in Coober Pedy, een opaal mijnstadje (90% van de opaalopbrengst in de wereld komt hier vandaan!). De omgeving lijkt wel wat op de oppervlakte van de maan; overal bulten en gaten, net mierenhopen! Wat zijn mensen toch rare wezens, ze vinden iets moois in de grond en hup!, hun hele leven staat in het teken van het opgraven van glimmende steentjes. Coober Pedy heeft nou niet bepaald een fijn klimaat namelijk; 50 graden in de zomer en geen natuurlijk water. Veel mensen heben hier hun huizen onder de grond uitgegraven. Wij bekijken een huisje en een ondergrondse kerk: bizar en muf maar wel lekker koel.
P1150808.jpg

Rare bulten bij Coober Pedy

P1150806.jpg

Een ondergronds kerkje in CP

P1150793.jpg

Mijngevaar!!

Verder op weg komen we langs enorme zoutmeren, brrrr, je zal hier maar wonen in de warmte zonder water maar wel lekker veel zand, zout en vliegen. 's Avonds slapen we in Woomera.
P1150833.jpg
P1150840.jpg
P1150830.jpg

Een enorm zoutmeer

Wild kamperen in de Flinders Ranges
Door naar Port Augusta! Jippie, na 4200 km zijn we het continent overgestoken!
We gaan naar het Dutchman's (!) Stern NP in de Flinders Ranges waar we een prachtige wandeling maken met prachtige uitzichten, kangaroes en groene papegaaien. Tijdens het wandelen komen we helemaal niemand tegen. op een plekje staan we te lang stil wat ons meteen betreurt; enorme vleesetende rode mieren bijten zich vast in onze voeten (auw auw auw!). Al rennend proberen we ze van ons af te schudden. We proesten het uit van het lachen (maar auw, het doet wel echt zeer!).
De bus staat op zo'n mooi plekje dat we eigenlijk willen blijven vannacht. Toevallig komen we de parkranger tegen en na wat overleg (officieel mag het niet) mogen we vannacht wel blijven van haar; onze eerste keer wildkamperen!
's Avons springen de kangaroes om ons heen en hebben we weer een prachtige sterrenhemel, helemaal voor ons alleen! Echt heel veel slapen we niet (de dingoes flink tegen de maan, rondom onze bus) maar stoer vinden we het wel!
P1150866.jpg
P1150873.jpg
P1150891.jpg
P1150909.jpg

Knoestige bomen

P1150913.jpg
P1150917.jpg
P1150925.jpg
P1150926.jpg
P1150931.jpg
P1150960.jpg

Kanga's

P1150965.jpg

Wildkamperen!!

P1150968.jpg

De Yorke Peninsula; mooie stranden en pelikanen!
Van de Flinders Ranges rijden we naar de Yorke Peninsula waar we voor het eerst doorkrijgen dat een groot deel van Australië heeeeeel erg droog is. Verschillende boerderijen waar we langs rijden staan te koop; SA heeft al 3 jaar last van extreme droogte waardoor alle oogsten mislukken.
We slapen twee nachtjes aan het strand in het Innes NP; erg mooi met verlate stranden met kampeerplekjes (zonder faciliteiten), wilde emoes en erg veel mooie schelpjes!
We zien ook prachtige pelikanen voorbij vliegen; wat een enorm grote en mooie vogels!
P1150974.jpg

Enorme Pelikanen!

P1160002.jpg
P1160011.jpg
P1160020.jpg
P1160049.jpg
P1160053.jpg

Zoutmeertjes

P1160061.jpg
P1160063.jpg

Emu's

Adelaide en Mount Gambier
Na een flinke rit zijn we twee dagen later in Adelaide waar we allebei een nieuwe spijkerbroek en slaapbroek kopen (de laatste 4 nachten werd het 's nachts wat kouder, anders dan in de woestijn). Heerlijk om weer eens in een spijkerbroek te lopen. Ook kopen we voor 9 euro een tondeuse voor Jos; de knipbeurten zijn hier in Australië veel te duur; het wordt nu doe-het-zelf.
We slapen in Mount Barker, weer een heerlijk slaperig stadje. Hierna gaan we verder naar Mount Gambier, een uitgedoofde vulkaan met een blauw meer erin. Wat is het hier heerlijk groen; grote bomen, groen gras en wijnvelden; super!
P1160067.jpg

Het kratermeer van Mount Gambier

P1160071.jpg
P1160100.jpg

Kangaroes en papegaaien in The Grampians
Op de laatste dag van maart rijden we naar The Grampians; een enorm natuurgebied met mooie bergen waar we de komende twee dagen rondwandelen. Op de camping komen rond de schemering tientallen kangaroes tevoorschijn (het zijn net konijnen zoals ze je aankijken als je langsloopt, alleen stampen ze veel harder als ze wegspringen). Ook zien we heel veel kakatoes en rode en groene papegaaien; wauw!
Vooral de rode papegaaien zijn erg brutaal, als we een appel eten komt er eentje bij Jos op zijn schouder zitten en eentje bijt in Hester haar enkel!
P1160121.jpg
P1160131.jpg
P1160139.jpg
P1160174.jpg
P1160181.jpg
P1160198.jpg

The Balconies

P1160206.jpg
P1160226.jpg

de Sundial Loop

P1160239.jpg

Mooie, groene papegaai

P1160245.jpg

En een brutale rode papegaai!

The Great Ocean Road
Van The Grampians rijden we naar Warrnambool (waar we slapen aan het strand); startpunt van the Great Ocean Road. We rijden deze weg in een paar dagen en genieten van de prachtige kalkstenen kust met zijn rare formaties, het wispelturige weer (zo is het 20 graden en stralende zon, 2 seconden later regent en waait het flink), vuurtorens en spannende verhalen over schipbreuken. We wandelen veel en slapen op wildkampeerplekjes.
De route doet zijn naam eer aan!
Halverwege (bij Cape Otway) zien we er ineens heel veel zitten; kleine, wollige, erg luie koalabeertjes! Lui op een tak genieten ze van de zon en de eucalyptusblaadjes. Koala's zijn zo inactief omdat de eucalyptusbladeren die ze eten erg giftig zijn en hun buikjes vol met gas zitten. De hele dag zijn ze bezig met het verteren van de bladeren. Echt lieve beestjes en een lifestyle om een voorbeeld aan te nemen haha!
P1160287.jpg
P1160307.jpg
P1160313.jpg
P1160329.jpg
P1160332.jpg
P1160336.jpg
P1160345.jpg
P1160356.jpg
P1160358.jpg

De 12 Apostelen

P1160451.jpg
P1160468.jpg
P1160473.jpg
P1160462.jpg

Ai, echt lief!

P1160490.jpg

Het achterland van The Great Ocean Road

P1160496.jpg

Wauw!

P1160506.jpg

Veel vuurtorens zijn nog steeds hard nodig aan deze ruige kust!

Geplaatst door joshester 22:44 Gearchiveerd in Australië Tagged round_the_world Reacties (1)

Australië (2)

sunny 34 °C

Melbourne
Twee nachten brengen we door in Melbourne. Van te voren worden we door Australiers gewaarschuwd dat het verkeer in Melbourne werkelijk verschrikkelijk is; druk en chaotisch. Als we eenmaal Melbourne inrijden valt het erg mee, het lijkt een beetje op het verkeer in Epe (hoe Australiers ooit in Europa moeten autorijden als ze daar op vakantie gaan is ons een raadsel).
In de stad bezoeken we een Aboriginal kunst museum, wandelen langs de rivier de Yarra, genieten van een lekker kopje koffie en een taartje en gaan 's avonds naar de drive-in bioscoop!!
Vooral dat laatste vinden we erg leuk; in het pikkedonker kijk je naar een groot scherm buiten je auto terwijl het geluid binnenkomt via de autoradio; echt super! Het voelt echt als thuis op de bank! Met z'n tweetjes zitten we in de bus, in onze pyama's en onze slaapzakken, hihi!
P1160524.jpg
P1160549.jpg
P1160555.jpg

Prachtige natuur en lekker varen in Mallacoota
Van Melbourne rijden trekken we in een keer verder naar Mallacoota, het uiterste puntje van de staat Victoria. Het dorpje is piepklein maar het natuurpark is prachtig; mooie stranden, inlets en heeeeeel veel vogels. We huren een bootje om de binnenmeren te verkennen en zien enorme kwallen in het water (bleh, ze zijn wel 80 cm!).
's Avonds doen we ons tegoed aan pizza en marshmallows; now that's camping!!!!!
P1160575.jpg
P1160578.jpg
P1160591.jpg

Jos is stuurman

P1160606.jpg

Enorme kwallen

P1160617.jpg
P1160626.jpg
P1160627.jpg
P1160630.jpg
P1160633.jpg
P1160648.jpg

Grote hobby van de Australische man!

P1160652.jpg

Australië is trouwens niet geschikt voor rokers, drinkers en hardrijders! Overal langs de weg en in de bladen staan erg expliciete (lees verschrikkelijke) reclames gericht op deze doelgroepen!
Voor de snelle autorijder; ' slow down stupid', geillustreerd met foto's van verkreukelde auto's en verongelukte mensen. Voor de rokers hebben ze prachtige foto's van rokerslongen huizengroot langs de kant van de weg.
Ook wordt je aangemoedigd om voldoende uit te rusten tijdens een lange rit met teksten 'als 'Rest or R.I.P', 'Drowsy Drivers Die' etc, gezellig!

Supergezellig Sydney en The Blue Mountains
Van Mallacoota rijden we Victoria uit, New South Wales in en gaan we naar Wollongong. De weg erheen is prachtig; glooiende heuvels, paarden, koeien en een mooie kust! Wollongong ligt nog een eindje onder Sydney maar heeft een erg mooi strand en lijkt ons een fijne basis om Sydney te verkennen wat we ook gretig doen! Vooral de Darling Harbour is super; het is prachtig weer en goede vrijdag en groot feest. Iedereen is vrij en maakt er een gezellig dagje van! Natuurlijk bekijken we ook het Opera gebouw en het oude gedeelte van de stad ' The Rocks', een lekker dagje!
P1160660.jpg

Darlin Harbour

P1160665.jpg
P1160681.jpg
P1160711.jpg
P1160718.jpg

Het Operagebouw

P1160717.jpg

The Rocks

Hoewel Sydney erg leuk is, bevalt het buitenleven in Australie ons zo goed dat we al snel weer veel zin hebben om de natuur in te gaan; op naar de Blue Mountains met zijn mooie uitzichten. In de Blue Mountains kamperen we weer wild (vanwege pasen is het ontzettend druk en zijn alleen de wildkampeerplekjes een optie) en genieten 's avonds van de kampvuurtjes van onze medekampeerders (en heeft Jos weer ergens een flinke bloedzuiger opgeduikeld).
P1160764.jpg

Three Sisters

Nelson's Bay
Door de Blue Mountains rijden we weer richting de kust. We komen langs veel fruitstalletjes (het is in deze regio herfst en de appels zijn net geplukt) en kopen heerlijk verse appels (mmmm!). We rijden naar Nelson's bay en wandelen aan het strand terwijl de zon onder gaat (Australiers zijn trouwens gek op vissen en vooral tijdens zonsondergang staat het hele strand vol!).
De volgende morgen maken we een flinke rit te paard door de zandduinen. Jos krijgt het grootste paard van stal en leert al een beetje draven!
100_0413.jpg

De onontdekte Waterfall Way
Bij Urunga slaan we de kustweg af om de Waterfall Way te rijden. Bij de VVV vinden we een routekaart en vinden hierop plaatsnamen als ' Die Happy' en 'Promised Land'; klinkt goed!
Meteen worden we al verwend met mooie watervallen, hier heeft het de afgelopen tijd wel flink geregend dus de watervallen zijn best spectaculair. We slapen (in ons uppie) bij een boer op het land, naast de Dangar Falls en 's ochtends vroeg (rond 6 uur) ontwaken we met een prachtige, mistige zonsopgang, wat een magisch plekje!
P1160799.jpg

Mooi uitkijkje langs the Waterfall way

P1160812.jpg

Dangar Falls

P1160819.jpg
P1160842.jpg
P1160849.jpg
P1160852.jpg
P1160863.jpg
P1160871.jpg
P1160872.jpg
P1160878.jpg

Prachtige zonsopgang op ons magische kampeerplekje!

's Ochtends wandelen we door het regenwoud bij Dorrigo.
P1160918.jpg
P1160934.jpg
P1160936.jpg
P1160947.jpg
P1160949.jpg
P1160957.jpg
P1160965.jpg
P1160968.jpg

We rijden langs prachtige uitkijkjes en watervallen om 's middags te stoppen bij Cathedral Rock NP. Hier maken we een prachtige wandeling langs de rare rotsformaties en beklimmen de enorme rotsen (met touwen en kettingen), het is best een spannende klim maar het uitzicht is fantastisch! Op de terugweg komen we een Echidna tegen, een soort egeltje. Hij schrikt zich een hoedje van ons en stopt snel zijn neusje onder een rots zodat alleen zijn stekelige billetjes nog uitsteken, af en toe kijkt hij om of hij ons nog kan zien maar hij komt niet meer tevoorschijn. We kamperen in het NP en als we terugkomen van onze wandeling zien we vlakbij onze bus een enorme bruin/zwarte slang (hij is zeker 1,5 m lang en 10 cm in doorsnee), uitkijken als het donker wordt! 's Avonds maken we ons eigen kampvuurtje, super!
P1160992.jpg
P1160998.jpg
P1170001.jpg
P1170006.jpg
P1170022.jpg
P1170029.jpg

Flink klimmen!

P1170035.jpg
P1170041.jpg
P1170044.jpg

Een stekelige Echidna

P1170104.jpg

Vanaf Cathedral rock rijden we het laatste stukje van de Waterfall Way naar Armidale en vervolgens verder naar Glen Innes.

Het echte Australie op de rug een paard galopperend door eindeloos grasland en plonzend door riviertjes!
Ver buiten het stadje Glen Innes (we rijden een half uur over een onverharde weg) slapen we op een enorme boerderij. De boerderin neemt ons met z'n tweetjes mee en we maken een prachtige rit te paard over haar eigen land; over heuveltjes, door eindeloze weiden en dwars door rivierjes heen. De twee boerderijhonden draven gezellig met ons mee. We galopperen hele stukken en Jos wordt al een echte cowboy!
100_0419.jpg
100_0424.jpg
100_0426.jpg

's Avonds verzamelt iedereen zich bij het kampvuur en komen de verhalen los over de enorme bosbranden in Victoria, de eindeloze droogte en het prachtige land Australie.

Luieren aan het strand in Lennox Head
In Lennox Head (vlakbij Byron Bay) luieren we aan het strand (een waar surfparadijs) en bereiden we ons voor op de lange rit die we nog gaan maken tot aan Cairns.

Woeste natuur, Dingo's, witte zandstranden en wilde dolfijnen voeren (!) in Rainbow Beach en Fraser Island
Van Lennox Head rijden we naar Rainbow Beach (een flink stuk!). Bij Rainbow Beach wandelen we naar Carlo's Sandblow, een enorme massa zand die zich ieder jaar verder landinwaarts verplaatst, daarbij hele stukken bos verpletterend.
P1170126.jpg

Rainbow Beach

P1170154.jpg
P1170170.jpg
P1170168.jpg
P1170185.jpg

Carlo's Sandblow

Vlakbij het plaatsje mogen we 's ochtends wilde dolfijnen voeren. De twee dolfijnen die ons eer aandoen met hun bezoek zijn een aantal jaar geleden in gevecht gekomen met haaien en daarna verstrikt geraakt in de netten van vissers. Een aantal vrijwilligers heeft de dolfijnen opgeknapt, waarna ze weer voor zichzelf konder zorgen. Nog steeds komen de dolfijnen iedere ochtend een visje halen, soms in gezelschap van hun hele familie.
Ieder van ons mag de dolfijn een klein visje geven, echt super!!
P1170133.jpg
100_0431.jpg
100_0446.jpg
100_0450.jpg
100_0452.jpg
100_0454.jpg

We bezoeken ook Fraser Island NP, dit doen we met een tour omdat het hele eiland bestaat uit mul zand. We rijden met een 4WD soort tank over de stranden, door de regenwouden en langs Lake McKenzie, een prachtig, helderblauw meer met stralend witte zandstranden. Op het eiland komen we meerdere wilde Dingo's tegen.
Boven het eiland maken we een vluchtje met een klein vliegtuigje en stijgen en landen op het strand; wat een mooi uitzicht!
P1170198.jpg

Dingo!!

P1170205.jpg
P1170208.jpg
P1170210.jpg

Rainbow Valley

P1170217.jpg
P1170240.jpg
100_0457.jpg
100_0468.jpg

Super; vliegen boven Fraser!

P1170242.jpg
P1170336.jpg
P1170339.jpg
P1170351.jpg
P1170369.jpg

Lake McKenzie; sneeuwwit zand, blauw water!!

Prachtige visjes en koraal; zeilen en snorkelen op het Great Barrier Reef
Van Rainbow Beach rijden we naar Airley Beach; de poort naar de Whitsunday eilanden! We hebben twee fantastische dagen op het water; een ervan snorkelen we op het rif en zijn weer verbaasd over de kleuren en vormen van het koraal en de vissen, de andere dag zeilen we op een grote catamaran langs de Whitsunday eilanden met mooie, witte strandjes!
P1170376.jpg
P1170421.jpg
P1170482.jpg
P1170483.jpg
P1170463.jpg

Daar ligt het Great Barrier Reef!

P1170507.jpg
100_0514.jpg

Whitehaven beach; onze zeilboot

100_0504.jpg

Heeeel fijn zand!

AAAAAAAAAHHHHH; Adrenaline Rush over Mission Beach!
Onze 1-na laatste stop in Australië maken we onvergetelijk door een adembenemende parachutesprong te maken. We springen van 14000 voet zodat we een enorme vrije val hebben van 60 seconden. Het uitzicht is prachtig; we zien een enorm stuk van het Great Barrier Reef liggen, het weer is prachtig dus we kunnen eindeloos ver om ons heen kijken. We springen boven de zee om te landen op het strand.
Vooral de eerste seconden vrije val zijn zoooo spannend, maar wat een rush; supergaaf!!!!
100_0516.jpg

Ready to jump!
100_0517.jpg
[quote]Jos en zijn tandenmaster

100_0525.jpg

Daar komt Hester

P1170741.jpg
P1170740.jpg

Het bewijs!

P1170516.jpg
P1170518.jpg

Mission Beach, op dit mooie strandje landen we met onze parachutes!

Afscheid van Australië :-(
Van Mission Beach rijden we naar Cairns waar we ons busje (die 11338 km met ons heeft gereden!) een poetsbeurt geven, de tassen inpakken en de volgende dag de bus inleveren (na 6 weken hebben we wel een band, dus auw!) en de taxi nemen naar het vliegveld. Wat hebben we heerlijk genoten van onze vrijheid in de buitenlucht van Australië!
Maar niet getreurd; Nieuw Zeeland roept! Dinsdag 28 april vliegen we naar Christchurch op het Zuidereiland.

Geplaatst door joshester 22:59 Gearchiveerd in Australië Tagged round_the_world Reacties (3)

(Berichten 1 - 2 uit 2) Pagina [1]