Een Travellerspoint blog

India (deel 2)

veel met de trein, bus, tuctuc, rikshaw en de boot!

rain 26 °C

Van Kochi naar Mangalore naar Panjim

Dinsdagavond gaan we met de nachttrein naar Mangalore. De nachttrein is een hele leuke ervaring! Je hebt twee bedden boven elkaar (slaaprichting in de lengte van de trein) en aan de andere kant van het pad ook 2 plaatsen en dat een coupe vol. Je bed kun je afsluiten met een gordijn. Best comfortabel, de lakens zijn schoon (de rest van de trein zeker niet).
P1040283.jpg

De volgende dag komen we rond 9 uur in Mangalore aan en we voelen ons fit genoeg om maar meteen door te reizen naar Panjim, omdat er in Mangalore niet echt veel te zien is. De trein vertrekt om 1 uur en zal om 7 uur aankomen. Dit keer hebben we normale 2e klasse kaartjes (2 euro p.p.). Op 1 bankje zitten ze hier met 4 mensen op dezelfde ruimte als in Nederland met 2 mensen, op een gegeven moment vragen ze of de bagage van Hester ergens anders kan liggen. Blijken heel veel mensen (volwassen mannen) allemaal als aapjes naar boven te klimmen en op de bagagerekken te gaan lezen of slapen. Zitten ze overal om je heen op hun hurken op de bagagerekken! Echt even wennen,.........

Panjim

We blijven drie nachten in Panjim, even relaxen! Het is erg regenachtig dus tussen het bekijken van het stadje en rondslenteren door lezen we lekker veel op onze kamer en slapen bij!
We vinden ook ons eerste kopje lekkere cappucino (zeer belangrijk!!)
Panjim is een oud Portugees koloniaal stadje. We zien een hoop (half vergane) katholieke kerkjes en koloniale huizen (met mooie veranda's rondom).
P1040312.jpg
P1040309.jpg
P1040311.jpg
P1040314.jpg
P1040295.jpg

We bezoeken ook Oud Goa. In Oud Goa staat de Bom Jesus kerk waar het lichaam van Francis Xavier wordt bewaard. Francis Xavier heeft in de tijd van de Portugezen veel mensen bekeerd in Goa. Toen hij doodging hebben ze zijn lichaam in een tombe bewaard waar het maar niet wilde vergaan. Het is nu al zo'n 400 jaar oud en nog steeds intact.
P1040296.jpg

De poort van Vasco da Gama

P1040299.jpg
P1040301.jpg
P1040307.jpg

Terwijl we 's avonds door Panjim lopen horen we enorm harde muziek en zang. We stuiten op een processie. In een versierde (met bloemen, neonlichten etc.) vrachtwagen staat een groot beeld van de olifantgod Ganesha, uit enorme boxen klinken Bollywood hits en de mensen dansen achter de wagen aan. Echt leuk!
Overdag bezoeken we een schooltje waar de kinderen met 58 in een klas zitten. De juf heeft grote moeite om de orde te bewaren en is blij als wij weer vertrekken. We hebben tot een hoop hilariteit geleid in haar klas. De kinderen hier hebben niet zo'n fijne bankjes en boeken als wij op school.

Mumbai / Bombay
Wij zijn weer een avontuur rijker, de nachtbus van Panjim naar Mumbai was echt verschrikkelijk, vies en hobbelig, bleh!!! Gelukkig waren we rond 9 uur in de ochtend in Mumbai.
Mumbai is ook een avontuur want het Ganesha festival wordt gevierd (geen toeval dat we er in Panjim al tegenaan liepen!). Het festival duurt tien dagen met zondag als hoogtepunt. Overal door de stad heen zijn optochten met versierde vrachtwagens met grote beelden van Ganesha erin. Familie's en buurten hebben hun eigen vrachtwagen en beeld. Er word naar je gegooid met roze poeder en bloemen. Echt alle mensen zijn roze van het poeder. Op het strand komen alle Ganesha's en bijbehorende mensen samen om in het water gezegend te worden. We denken dat er wel 2 miljoen mensen zijn en 1000 beelden. Echt indrukwekkend. Wel heel bijzonder dat wij net hier zijn! Het is echt onvoorstelbaar, echt niet als iets wat we ooit meegemaakt hebben, het Maastrichtse carnaval keer 100 denk ik ;-) ongelooflijk!Er gaat ook nog een echte olifant met een beeld op zijn rug het water in.
P1040323.jpg
P1040331.jpg
P1040332.jpg
P1040321.jpg
P1040325.jpg
P1040324.jpg

daar gaat de echte olifant!

P1040320.jpg
P1040339.jpg

Iedereen is roze!!!!

P1040342.jpg

's Avond gaan we naar een Bollywood film, echt grappig!! Voordat de film begint staat het publiek als een man op en begint het Indiase volkslied te zingen. Het zou niet gek zijn als we dat in Nederland ook invoeren, dan kent iedereen het volkslied tenminste!!
Op maandag wandelen we door de stad en bekijken de oude Engelse gebouwen: het station, het gerechtshof, de universiteit en de Gateway to India.
P1040365.jpg
P1040353.jpg
P1040363.jpg

Dinsdag nemen we de boot naar Elephanta eiland waar grotten zijn met enorme beelden van Shiva en Parvati. Schitterend! In de grotten is het heel donker dus we bekijken de beelden met onze zaklampjes en doen een poging om foto's te maken wat moeilijk gaat. De beelden dateren uit de 9e eeuw.
P1040366.jpg
P1040377.jpg
P1040417.jpg
P1040426.jpg

Wauw!! de beelden zijn wel drie keer zo groot als wij!

P1040397.jpg
P1040432.jpg

De aapjes zijn elkaar grondig aan het vlooien

Verder rusten we een beetje uit want vanavond nemen we de trein naar Agra (1440 km verderop). In deze trein zullen we ons 23 uur moeten vermaken :-).

Wat een treinreis!!

We kletsen een lange tijd met een jongen die werkt bij zijn vader om later het bedrijf over te nemen. We hebben het over werken, mogelijkheden in het leven, problematiek in India, trouwen en het leven nemen zoals het komt. De jongen is er erg van onder de indruk dat wij uit liefde bij elkaar zijn. Hij is zelf erg verliefd op een meisje met wie hij nooit zal kunnen trouwen omdat ze uit een ander milieu komt. Haar ouders hebben al gezegd geen toestemming te geven voor het huwelijk. Verder verbaast hij zich over de mogelijkheid om je huis en familie achter te laten en naar een ander land te gaan, zelfs al was het maar voor een maand.
Van slapen komt niet veel, we zitten in een coupe met 4 vrouwen, 2 mannen en 2 hele kleine kinderen die er flink de balen van hebben dat ze 48 uur in de trein moeten zitten (wat je ze ook niet kwalijk kan nemen!).

Agra

In Agra vinden we een rustig hotel met een tuintje, heerlijk! De eerste dag verzaken we omdat Jos een soort griep heeft, gelukkig voelt hij zich vrijdag al weer een stuk beter en we bekijken het Fort.
Het Rode Fort is gebouwd door Akbar in 1565, Sjah Jahan paste het aan en maakte er een mooi palies van. Na de bouw van de Taj Mahal werd Sjah Jahan door zijn zoon in het fort opgesloten. Zielig want nu kan hij alleen nog maar vanuit de verte naar zijn geliefde Taj kijken die hij bouwde voor zijn overleden vrouw Mumtaz.
P1040464.jpg
P1040472.jpg
P1040486.jpg
P1040505.jpg

We warmen vast een beetje op want daar is ons eerste uitzicht op de Taj

We gaan naar het fort met een fiets rikshaw, we waren dit eigenlijk niet van plan maar we zijn vandaag al vier keer dezelfde jongen tegengekomen die zo zielig doet dat we maar met hem meegaan. Dom, dom, dom want het begint keihard te regenen, we komen onder de modder te zitten en we betalen veel meer dan we voor een normale taxi zouden betalen. Gelukkig hebben we de jongen wel blij gemaakt! De mensen (en kinderen!) hier zijn wel heel blij met de regen, vorig jaar heeft het te weinig geregend en dan wordt voedsel duurder, is er geen elektriciteit, etc. We vinden dan ook dat wij niet zo hard mogen hopen op goed weer als de mensen zo blij zijn met regen. De straten staan al snel helemaal blank.
P1040444.jpg
P1040450.jpg

Lekker spelen in de regen!!

P1040445.jpg
P1040452.jpg

De Taj bezoeken we op zaterdag, het overtreft echt al onze verwachtingen (' a teardrop on the face of eternity' volgens een Indiase dichter) en is toch wel een hoogtepunt voor ons tot nu toe! We vergapen ons aan de schoonheid van het gebouw en genieten op de bankjes in het park.
P1040572.jpg
P1040571.jpg
P1040589.jpg
P1040585.jpg
P1040584.jpg
P1040579.jpg
P1040661.jpg
P1040596.jpg
P1040593.jpg
P1040686.jpg
P1040624.jpg

Ook een leuk schoolreisje!!

P1040648.jpg

' s Avonds roept de Muezzin uit de moskee van de Taj Mahal, alle straathonden janken mee, zo grappig!
P1040440.jpg

Deze koeien bewaken ' s nachts de ingang van het hotel, hihi!!

Geplaatst door joshester 09:05 Gearchiveerd in India Tagged round_the_world

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ha die Jos & Hester,

goed om te lezen dat jullie het goed maken!
En wat zien en reizen jullie al veel in de eerste weken.
Erg leuk om al die mooie foto's te zien en de bijbehorende verhalen te lezen. Succes en veel plezier de komende tijd!

Veel groetjes uit Deventer,
Han

door hanpelster

Hoi Jos en Hester,
Wat een avonturen! Echt leuk om te lezen. Nou, die nachttrein lijkt me ook niets, maar ja het is voor hun natuurlijk heel normaal! Hier alles prima. Vanochtend met Senna in het zwembad gezwommen. Ze wist nog niet zo goed wat ze ervan moest denken (lawaai, gespetter), maar in mijn armen ging het wel...

Volgens mij zijn al jullie ervaringen al heel intens en jullie hebben nog een hele tijd! Tot horens!

Groetjes, Marjolein

door MarjoleinV

hoi juf hester wat een mooi verhaal weer en mooie fotos op school gaat ales goet we hebben nieuwe boekjes gekregen om te lezen speling was best wel moelijk maar ik vind ales wel leuk als je terug komt dan heb je veel fotos in te plaken veel plezier met julie reis tot gauw dike kus lisa pouw

door boerderij

hoi jos en juf hester wat is het gezeiigbij juulie wateen mooie vootoos vanjuulie veel plezier op wiroltrijs dikekus van noa veel plezier

door Noa

Hee Hester en Jos,

Lekker na een avondje nakijken...ja er zijn ook mensen die werken ;-)eens even de tijd genomen voor jullie blog. Echt verhalen en foto's om jaloers op te worden. Al zoveel meegemaakt, terwijl je nog zo kort aan het andere eind van de wereld zit, echt super. En we hebben op dit moment zelfs een overeenkomst...bij mij is het ook Ramadan hahaha.
Op naar Nepal? Ik hoor/lees het wel. Veel plezier.
X Claire

door cdeddens

hoi juf hester en jos.
ik heb me c gehaald goet he.
ik heb dese votos gesien ze zijn erg mooi zoveel mooie kleuren en grappige diertjes.

groetjes ilse.

xxx

door Iels

Heeeeel gaaf om te lezen...Ik geniet er elke keer van! En die foto's.. heerlijk. Geniet maar lekker. Kus Marloes

door Marloes E

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Inloggen